Dr. Cristian Răchitan, un Mecena al zilelor noastre

11111Dacă medicina modernă ar privi mai des şi dincolo de partea ştiinţifică şi fiecare medic ar trece prin sine suferinţa bolnavului, dăruindu-se în scopul vindecării, cu siguranţă că numărul celor afectaţi de diverse maladii s-ar diminua considerabil…
Cu bucurie, emotie şi curiozitate, echipa Sensotv.ro a avut privilegiul, la sfârşitul săptămânii trecute să întâlnescă un astfel de medic, un om devotat oamenilor şi profesiei sale, o apariţie plină de modestie pe a cărui chip se putea citi bucuria calmă şi nedisimulată de a avea ce dărui semenilor lui.

Este vorba despre dr. Cristian Răchitan, medic naturopat, de origine română, stabilit în S.U.A., la New York şi a cărui faimă s-a întins cu repeziciune peste 5 continente datorită succeselor deosebite pe care el le-a avut în tratarea diverselor afecţiuni prin intermediul manipulaţiei, al tratamentelor osteopate şi dincolo de orice altă tehnică sau cuvânt prin completa sa dăruire faţă de cei  aflaţi în suferinţă.

Specialitatea care i-a adus faimă lui Cristian Răchitan este osteopatia – tratarea structurii corpului pornind de la relaţia cauză-efect, cu repere precum coloana vertebrală, sistemul muscular sau sistemul osos. Astfel, prin dr. Rachitan, medicina face importanţi paşi înainte, se umple acel gol legat de răspunsurile la întrebările gen “de unde oare îmi vine această boală?”, “care este cauza îmbolnăvirii mele?” , întrebări pe care toţi ni le-am pus  la un moment dat.

Înainte de a-şi deschide cele două cabinete în New York, Cristian Răchitan a petrecut perioade lungi de timp călătorind în diferite ţări din Asia unde şi-a aprofundat cunoştinţele filosofice, dar şi-a însuşit şi modalităţi de vindecare prin intermediul medicinei naturiste de la practicanţi mai puţin obişnuiţi, precum  vraci sau vrăjitori. Printre pacienţii dr. Răchitan se află nume sonore din întreaga lume, dar şi oameni absolut obişnuiţi care au venit să îi ceară ajutorul… În cabinetul său  însă există o categorie de pacienţi privilegiaţi pentru care serviciile medicale sunt în totalitate gratuite… Aceştia sunt românii pe care, oriunde în lume i-a întâlnit i-a tratat gratuit.

În România, dr. Răchitan vine destul de des, scopul vizitelor sale fiind acela de a ajuta gratuit copii şi adulti aflaţi în suferinţă, în clinici sau centre de recuperare. Deşi implicat în asistenţa medicală de mai bine de 25 de ani, Cristian Răchitan, un iubitor al filonului tradiţional românesc, un  virtuoz al fluierului şi-a găsit timp şi pentru organizarea anuală în România a unui festival de folclor autentic, dar şi a primului festival românesc de stradă desfăşurat în faţa primăriei din New York.

Click aici pentru a posta un comentariu

13 Responses to “Dr. Cristian Răchitan, un Mecena al zilelor noastre”

 • carmen says:

  Hi Dr. Rachitan,

  Care este opinia dvs. in privinta unor remedii si daca exista ceva care sa fie de mare folos unui pacient suferind de MS.
  Fiica mea de 24 de ani, a fost dignosticata in 2009 de MS.,nu s-a decis pt nici un tratament medicamentos,numai naturist(injectii cu venin de albine)si cit de cit putina dieta” SWANK”.
  Aveti o alta sugestie?
  Va multumesc!

 • rra says:

  Dr. Răchitan:

  MS este o boală caracterizată prin: una sau mai multe leziuni pe creier urmate de generarea unor învelişuri care acoperă traiectele sau ramurile nervoase. Convenţional se tratează cu interferon.

  O formă alternativă care să se refere la MS(părerea mea personală): dacă în prima faza când se declanşează afecţiunea se poate determina motivul leziunii de pe creier, cred că sunt sanse de succes. În cariera mea, din mai multe încercări, am reuşit un singur caz bazat pe ideea menţionată mai sus.

 • rachitan roxana says:

  hi dr Cristian,
  de cativa ani ma doare spatele in zona lombara,la RMN au iesit 2 hernii una in partea dreapta si una in stanga.Este recomandat sa ma operez sau se poate trata fara operatie? Stiu ca dvs aveti maini magice,multi mi-au spus ca i-ati facut bine dar sunteti foarte departe si macar cu un sfat ma puteti ajuta. va multumesc

 • rra says:

  Dr. Cristian Rachitan:

  Operatia este recomandata atunci cind s-au epuizat toate formele de tratamente, iar si durerile sunt insuportabile. O hernie de disc este ultima veriga a unui lant de tulburari anatomice. Prima este hipercontractura musculara care produce ingustararea spatiilor inter- vertebrale (acolo unde este discul). Discul fiind compresat intre cele doua verterbre se herniaza.

  Inainte de a lua decizia sa operati herniile respective, va sugerez sa faceti forme de terapie care relaxazea, decontractureaza si intind muschii( acei muschi care sustin coloana in zona herniei de disc).

  Asadar :Bai calde, fizioterapie, elongatii si exercitii de intindere a muschilor.

  Va urez suces si sanatate
  - Dr. Cristian Rachitan

 • radu says:

  Buna ziua domnule doctor Rachitan.

  Ce parere aveti despre toracele infundat – pectus excavatum.
  Exista exercitii fizice care pot remedia macar partial aceasta afectiune ?
  Ma refer in special la cazurile moderate.

  Care este punctul de vedere al osteopatiei asupra acestei probleme ?
  Eu insumi ma confrunt cu aceasta afectiune care ma afecteaza destul de mult in special psihologic, al imaginii de sine.
  Multumesc

 • rra says:

  Dr. Cristian Rachitan:

  Aceasta malformatie toracala se poate corecta substantial, dar pacientul trebuie examinat si gasit exact cauza primara care produce aceasta malformatie. Cauza fiind localizata, este posibil de recuperat substantial toracele.
  Nu cred ca este cazul ca aceasta afectiune toracala sa va creeze probleme psihice. Sint oameni cu probleme de sanatate mai mari si in acelasi timp fac lucruri deosebit de valoroase pentru omenire.

  Sanatate.

  Dr. Cristian Rachitan

 • adriana says:

  Cu adanca simtire ma inclin si as dori foarte tare sa stiu cand mai veniti in Romania,daca va putem contacta si unde.Multumesc mult.

 • anisoara says:

  Buna ziua!!ma numes Anisoara,am 19ani si in urma cu 3ani am suferit un accident de masina,in urma accidentului am ramas paralizata de la piept in jos,Fractura vertebrala C6,am fost operata La Bucuresti.Mi sa spus ca am avut ciobulete de os infipte in maduva…in urma operatiei mi a curatat,Si mi sa spus sa astept sa mi se regenerze,ca sa pot sa imi mai pot misca mainile si picioarele vreodata.in acesti 3ani mainile le am recuperat in proportie de 70%,DAR LA PICIOARE inca nimic.va rog frumos sa imi dati un raspus daca ma puteti ajuta oarecum.va multumsc frumos!!!

 • Florea lucian flori says:

  Buna ziua domnule doctor Rachitan.
  Spre marea mea bucurie astazi 08.10.2010 am urmarit cu deosebita atentie emisiunea(in reluare la TVR International) “Un doctor pentru dumnavoastra” , la care ati participat ca invitat. Gratie specializari si experientei international de exceptie ce o posedati, ati impartasit cu sinceritate concluzii care au adus lumina in realizarea temei, Ce este sanatatea? Ce este viata? Pentru asta, va transmit sincere felicitari si viata lunga!
  Eu locuiesc de multi ani in Germania unde practic(liber profesionist), diferite metode de wellness masaje si masaje terapeutice. Doresc din inima sa pot comunica cu dumneavoastra intr-un cadru mai restrains pe teme strict profesionale. In acest context de inprejurari, va rog respecuos sa i-mi oferiti posibilitatea de a va contacta. Faceti va rog un efort de buna vointa si raspundeti-mi la adresa mea de E-Mail: floronova@gmx.de
  Va multumesc respecuos, dorindu-va deplin succes in activitate, multa sanatate si viata lunga!
  Cu stima si deosebit respect, F.L Flori

 • dELFINA CRACIUN CHRISTIANSEN says:

  Domnule Dr. Cristian Rachitan,
  v-am vazut la TVRi si m-a impresionat felul D-voastra cald de a vorbi atat despre viata cat si despre moarte si imbolnavire.
  Sub pulpa degetelor mari mi s-a facut o gropita si un doctor zice ca ar fi reumatism altul ca nu si ca vrea sa ma opereze ca sa-mi puna cate o pernita in gropite. Am muncit mult in gradina de cand am ramas singura, de 4 ani, dar am inceput sa scriu(carti) si ma dor mainile. Am trecut de 50 de ani, da, dar inot aproape zilnic si imi place sa fac cate un tur cu bicicleta sau o plimbare de cativa km.cam de 2 ori pe saptamana. Am cumparat glucosamin dar nu simt nici un efect. Mi-am cumparat si un fel de bandaje de protectie a degetelor mari dar durerile persista.
  Poate ati avut cazuri asemanatoare si m-as bucura de ajutorul D-voastra.
  Locuiesc in Danemarca.

  Cu multumiri si mult bine,
  Delfina

 • Chiu ANA says:

  Dr. Rachitan am si eu o problema de sanatate in care as dori ci=onsultatia dumneavoastra ,sint in virsta de 24 ani ,acum 2 ani m-am imblonavit de o boala renala,fiind internat co o tensiune arteriala de 240/140 ,am facut analize continue,fiind nascuta cu un singur rinichi functia acestuia s-a diminuat considerabil…mai tirziu s-a depistat ca am stenoza a arterei renale ,acum un an am facut angioplastie pentru am deschid artera,dupa aceasta interventi insa tensiune arteriala este la fel de inalta ,traind zilnic cu o tensiune de peste 200/120, acum dupa un an stentul nu mai functioneaza iar medicii imi propun sa fac operatia bypass.Pentru mine este o interventie care imi provoaca o frica enorma…m-iam schimbat categoric stilul de viata dar si acest lucru nu ma ajuta mult .As dori sfatul dumenavoastra am vreo sansa sa-mi desfund artera fara a face bypass.
  Astept raspunsul dumneavoastra fooarte mult ,miam pierdut orice speranta,va rog ajutorrr!!

 • rra says:

  Eu cred ca daca s-au revitalizat nervii care sunt responsabili de functia bratelor, se pot recupera cel putin in aceeasi masura si nervii responsabili de functia picioarelor. Este bine sa consultati chirurgii care v-au curatat maduva, sa verifice daca cumva au ramas leziuni sau corpuri osoase in zona repsectiva. Daca nu, este bine sa faceti niste tratamente medicale care sa trateze si sa recupereze zona coloanei care a fost traumatizata. Sunt convins ca sunt sanse foarte mari de a va recupera functia picioarelor. Este foarte important sa fiti foarte relaxata si sa nu va stresati.

  Multa sanatate,
  Dr. C. Rachitan

 • rra says:

  Sunt deschis pentru a darui celor interesati din cunostintele mele acumulate de-a lungul timpului despre corpul uman. Accept sa dau workshops sau conferinte atunci cand exista un grup organizat. Precizez ca nu percep si nu accept niciun fel de onorarii.

  Adresa mea de e-mail este cr@cranyhealth.com

  Sanatate,
  Dr. C. Rachitan

Leave a Reply